Prinsip Memasak

Prinsip memasak ialah penyediaan makanan dengan kaedah memasakyang sesuai. Kesan haba terhadap makanan melalui kaedah memasak yang berbeza dapat memperbaiki rupa,warna,tekstur,rasa dan meminimumkan kehilangan nutrien dalam makanan.

HABA KERING

Kaedah Memasak

  • Kaedah Mengoreng
  • Kaedah Menggril
  • Kaedah Memanggang
  • Kaedah Membakar

HABA LEMBAP

Kaedah Memasak

  • Kaedah Mengukus
  • Kaedah Mencelur
  • Kaedah Mendidih
  • Kaedah Merebus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s