MAKANAN DAN PEMAKANAN


             Di bawah tajuk makanan dan pemakanan pelajar didedahkan dengan pengetahuan yang lebih luas tentang pemilihan dan penyimpanan makanan, khasiat makanan, cara-cara memasak dengan betul.

Pelajar juga dapat mempertingkatkan kemahiran dalam memilih hidangan seimbang untuk sajian harian dan tertentu serta mengetahui proses pencernaan dan penyerapan makanan yang berlaku.

Tajuk – tajuk berikut merupakan sub tajuk dalam bahagian ini:

1.1              Makanan dan Pemakanan

1.2              Diet

1.3              Pencernaan dan Penyerapan

1.4              Pemilihan Makanan

1.5              Prinsip Memasak

1.6              Pengurusan Sajian

1.7              Sanitasi Makanan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s